Menu Sluiten

Parelstralen


Parelstralen

Informatie over parelstralen.Metaalbewerking en parelstralen gaan hand in hand samen. De voordelen van parelstralen voor metaalbewerking.

Parelstralen is een vorm van industriele reiniging waarmee oude, kwetsbare onderdelen nieuw leven kan worden ingeblazen. Het kan worden gebruikt om metaal op te frissen of om nieuwe onderdelen te maken.

Er zijn twee soorten parelstralen, nat en droog. Beide soorten stralen zijn effectief, maar de resultaten zijn verschillend. Voor beide methoden zijn perslucht en een straalkast nodig. Het gekozen straalmiddel is ook belangrijk, want hoe grover de parel is, hoe schadelijker het effect.

Parelstralen wordt gebruikt in een verscheidenheid van industrieen, waaronder de medische, luchtvaart en ruimtevaart, militaire en auto industrie. Het proces is een uitstekende manier om roest van metalen onderdelen te verwijderen, en het is een milieuvriendelijk proces.

Parelstralen kan worden gebruikt om metalen onderdelen schoon te maken en voor te bereiden op verf. De techniek maakt gebruik van een verscheidenheid aan media, van glasparels tot schuurpapier. Het proces is effectief op metalen onderdelen van aluminium, medische apparatuur en andere toepassingen.

In vergelijking met staalkogels of kolenslakken zijn glasparels goedkoop en gemakkelijk te gebruiken. Glasparels zijn niet giftig, maar kunnen de huid verbranden. Daarom vereist parelstralen beschermende kleding, zoals lange mouwen en broek.

 Een goede veiligheidsmaatregel is een ademhalingstoestel en een volgelaatsmasker. Bovendien is een hoofdtelefoon met geluidsonderdrukking essentieel voor het proces. De voordelen van parelstralen zijn de kosten meer dan waard.

Parelstralen geeft een satijnachtige afwerking op metalen oppervlakken. Het is een uitstekende manier om cosmetische onvolkomenheden en gecorrodeerd metaal te verwijderen. Bovendien kan het worden gebruikt om een oppervlak voor te bereiden op coatings of verf. Het straalmiddel dat bij parelstralen wordt gebruikt, is gemaakt van aluminiumoxide. Deze parels zijn scherp en zorgen voor een perfecte balans tussen kracht en grootte.

Hoewel parelstralen een populaire methode is voor het reinigen van metalen, kan het ook een negatieve invloed hebben op de vorm en de textuur van een onderdeel.

Parelstralen is een proces waarbij kleine glasparels worden gebruikt om oppervlakken schoon en glad te maken.

Het kan worden gebruikt om verf van betonnen stoepranden te verwijderen of om preparaten met een Mohs hardheid van zeven of harder schoon te maken. Dit proces wordt ook gebruikt om vuil en verf van minerale specimens te verwijderen.

Parelstralen wordt veel gebruikt in de automobielindustrie. Parelstralen is niet alleen efficient voor het reinigen, het is ook een uitstekende manier om beton schurend en glad te maken.

Voor onderdelen die moeten worden afgewerkt, is parelstralen een goede optie. Veel onderdelen die met additieve vervaardiging zijn gemaakt, laten sporen achter waar de lagen van het model aan elkaar zijn gelast. Bovendien, als de fabricagesteunen worden verwijderd, zullen de resulterende onderdelen nog enkele van deze sporen vertonen.

Parelstralen zorgt voor een functionele matte afwerking van 3D geprinte onderdelen. Deze afwerking verbetert het uiterlijk van het product en maakt het klaar voor beplating.

Info over parelstralen

Meer informatie over Parelstralen

Wat weten we nog over parelstralen.

Een straalkabine van hoge kwaliteit moet een aantal voorzieningen voor de operator bevatten.

Naast het straalmiddel moet een goede straalkast ook een opvangsysteem hebben om het straalmiddel op te vangen. Er zijn verschillende soorten straalkasten beschikbaar in de markt, en elke straalkast is ontworpen om te voldoen aan de individuele behoeften van een specifiek bedrijf.

Parelstralen omvat een klassieke straaltechniek die wordt uitgevoerd met kleine ronde parels of kogeltjes. Glas is het meest gebruikte straalmiddel.

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek, waarbij met glazen kogels , glasparels, een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden de mechanische eigenschappen verbeterd.

Wordt daarentegen gebruikgemaakt van gebroken glaskorrels, dan wordt het oppervlak ontdaan van verontreinigingen en opgeruwd.

In dat geval is de bewerking gelijk aan die van zandstralen. In plaats van zand wordt dan glas gebruikt. Het is dus zeer belangrijk om bij het glasparelstralen, om het oppervlak te verbeteren, geen gebroken glazen korrels te gebruiken.

Meer info over parelstralen nu op blc.be.

Tags

Advies Parelstralen | Bedrijven Parelstralen | Diensten Parelstralen | Handelaars Parelstralen | Informatie Parelstralen | Leveranciers Parelstralen | Oplossingen Parelstralen |